«Спагетті» сирна стружка з креветковим консоме та солоними помідорами
Сир-стружка "Радомілк" виглядає як спагетті, а сутністю нагадує моцареллу, і, коли шеф-кухар побачив цей сир, ідея страви народилася сама собою.
ЕНЕРГЕТИЧНА ЦІННІСТЬ НА ПОРЦІЮ
Калорійність 366 ккал
БІЛКИ 40г
ЖИРИ 20г
ВУГЛЕВОДИ 9г
* КАЛОРІЙНІСТЬ РОЗРАХУНКУ ДЛЯ СИРИХ ПРОДУКТІВ
СКЛАДОВІ
Кількість порцій 6
Свіжа кінза (коріандр) 1 пучок, Сирна стружка 300 г, Заморожені креветки 1 кг, Морква 1 штука, Ріпчаста цибуля 1 головка, Стебло селери 1 штука, Часник 3 зубчики, Імбир 10г., Лайм 1 штука, Базилік 3 стебла, Оливкова олія 1,5 столових ложок
ІНСТРУКЦІЯ ПРИГОТУВАННЯ
Час приготування 3 ГОДИННИКИ 30 ХВИЛИН
1. Креветки злегка розморозити і розрізати надвоє-натріє. Головний аромат - у креветкових головах, і, якщо вони будуть зовсім розморожені, нічого хорошого не вийде.
2. Обсмажити креветки на столовій ложці оливкової олії. Додати крупно нарізані моркву, цибулю, селера, а також зубчики часнику. Обсмажити всі разом до золотистості. Остудити, залити трьома літрами холодної води. Якщо не охолоджувати, колір консоме вийде неважливим.
3. Варити три години на невеликому вогні. Зняти з вогню, кинути пучок кінзи (пару гілок залишити), тонко нарізаний імбир, цедру лайма і його сік (його трохи залишити теж), накрити кришкою і дати настоятися 15 хвилин.
4. Помідори (ринкові чи домашні) злегка промити, зняти шкірку, крупно нарізати. Приправити маслом, що залишилося і соком лайма.
5. Розкласти по тарілках, додати розібраний на нитки сир, завершити листям базиліка і кинзи. Залити гарячим консоме.