2 відгуків
Агов! Мерщій до нас! Спробуй "Радомілк" - це просто клас!Агов! Мерщій до нас

Компанія тимчасово не приймає замовлення та повідомлення.

ДП "Радомілк"
+380 (97) 995-14-12
+380 (67) 865-96-03
+380 (98) 217-16-13

Шоколадне масло: рецепти

шоколадное масло, какао масло

Склад і корисні властивості шоколадного масла, протипоказання до вживання. Як їдять солодке масло і які рецепти з його участю повинна знати кожна господиня? Як приготувати ласощі вдома?

Шоколадне масло — це улюблений продукт всіх ласунів, вершкове масло з додаванням какао-порошку чи шоколаду. Ласощі можна є в чистому вигляді, намазуючи на хліб. Однак кондитери воліють додавати його в тісто при випічці десертів. Завдяки такому інгредієнту торти і печиво набувають особливий аромат і смак. Скільки можна їсти масла в день, щоб не погладшати, і кому слід повністю відмовитися від його вживання? Про шкідливих і корисних властивостях продукту далі.

Склад і калорійність шоколадного масла

шоколадное масло. какао масло

До складу шоколадного масла входять такі інгредієнти: коров’яче молоко, сметана або вершки, какао, екстракт ванілі. Такий продукт має м’якої еластичної консистенції, солодким смаком і стійким запахом вершків.

Рецептура масла може змінюватися у відповідності з побажаннями виробника. Так, в продукт часто додають не свіже, а сухе молоко, сіль, різні закваски, барвники, речовини, що сприяють тривалому зберіганню і т. д.

Калорійність шоколадного масла на 100 м становить 642 ккал, з них:

  • Білки — 1,5 м;
  • Жири — 62 м;
  • Вуглеводи — 18,6 г;
  • Харчові волокна — 0 г;
  • Вода — 0 р.

Масло вершкове шоколадне містить масу корисних нутрієнтів, в числі яких вітаміни А, Е, К, бета-каротин, РР, D. Продукт багатий на мононенасыщенную олеїнову кислоту. У числі основних мікро – і макроелементів: магній, марганець, мідь, фосфор, цинк, натрій.

На замітку! У 1 чайну ложку вміщається 4,6 г шоколадного масла, а в їдальню ложку — 14 г.

Корисні властивості шоколадного масла

Шоколадное масло, какао масло

Про користь шоколадного олії для організму людини говорять імунологи, дієтологи і лікарі інших спеціалізацій. Північні народи їдять продукт, щоб зігрітися і вистояти сильні морози. Фахівці радять обов’язково включити його в раціон харчування працівникам розумової праці. Ситний продукт сприяє оновленню клітин головного мозку, швидко насичує організм енергією і, як будь-яка солодкість, піднімає настрій.

Основні корисні властивості шоколадного масла:

  1. Утримує кальцій в організмі, бере участь в утворенні нервової тканини завдяки вітаміну D.
  2. Зміцнює імунітет, сприятливо впливає на стан волосся, шкіри і зір — в олії міститься велика кількість вітамінів А і С. Лікарі відзначають, що в 50 г шоколадного ласощі міститься 1/3 денної норми вітаміну А для людини.
  3. Прискорює обмін речовин в організмі — на цей процес сприятливо впливає вітамін В5.
  4. Оптимізує роботу серцево-судинної системи завдяки вмісту великої кількості вітаміну Е.
  5. Позбавляє від закрепів, оптимізує роботу шлунково-кишкового тракту. Олія багата на насичені жири, які сприятливо впливають на роботу шлунку. Також у ньому містяться речовини, здатні загоювати невеликі ранки, які можуть розташовуватися на стінках шлунка. Досить з’їдати 15 г цього продукту в день, щоб забезпечити безперебійну роботу ШКТ. Однак не можна забувати, що зловживання олією може призвести до швидкого набору ваги.
  6. Запобігає розвиток в організмі людини злоякісних пухлин — у цьому процесі бере участь олеїнова кислота.
  7. Сприяє виробленню ендорфіну, так званого гормону радості — в шоколадному олії присутня велика кількість какао-порошку, провокує вироблення даного гормону.
  8. Знижує ризик розвитку таких захворювань, як виразка шлунка, інсульт, інфаркт, завдяки какао, в якому міститься маса епікатехін, сприятливо впливає на серцево-судинну систему людини і ШКТ.

Рецепти страв з шоколадним маслом

Масло шоколадное, какао масло

Кілька простих рецептів десертів з додаванням коричневого вершкового масла:

  1. Просте печиво. Розімніть 200 г шоколадного масла, додайте до нього 1 куряче яйце, 1 пакетик розпушувача для тіста і 3 ст. л. молока. Ретельно перемішайте всі інгредієнти. Для печива оптимально підійде домашнє масло, адже воно напевно буде свіжим і без хімічних добавок. Про те, як приготувати шоколадне масло на домашній кухні, описано вище. Вводите в рідку суміш 350 г пшеничного борошна і замішують тісто, воно має бути м’яким і не «забитим». Розкачайте тісто і видавіть з нього печиво. Якщо у вас немає спеціальних фігурок для видавлювання печива, використовуйте склянку будь-якого діаметра. Випікайте ароматне масляниста ласощі не довше 20 хвилин.
  2. Кекс. Розтопити 150 г шоколадного масла до рідкого стану і залиште трохи остудитися. Тим часом в окремій мисці з’єднайте 160 г пшеничного борошна 100 г цукру, 3 ст. л. какао, 2 ст. л. дрібно роздроблених волоських горіхів і 2 ч. л. розпушувача для тіста. Потім додайте до сухих інгредієнтів 1 ст. кефіру (200 г) і розтоплене масло. Замісіть тісто і розлийте його по формочках для випікання кексів. По консистенції воно має нагадувати густу сметану. Випікайте десерт близько 35 хвилин.
  3. Десерт «Шоколадний будиночок». На робочу поверхню простелите шматок харчової плівки. На неї викладіть рівномірним шаром 100 г шоколадного масла. Поверх нього викладіть будь печиво, яку любите. Оптимально для цього рецепта підійде печиво на топленому молоці. На шар печива викладіть 100 г сирної маси. Зверніть увагу, обсяг інгредієнтів може змінюватись в залежності від ваших уподобань, кількість масла або сиру можна збільшувати або зменшувати. Після викладання сиру слід зробити з отриманої маси своєрідний рулет. Для цього підніміть плівку з одного боку і скрутіть пласт солодощів в порожнисту тригранну трубочку. Поставте десерт в холодильник для застигання, не знімаючи плівку. У холодильнику печиво просочиться вологою від масла і сиру і стане м’якше, інші інгредієнти солодощі навпаки зачерствеют. Готовий продукт нарізайте ножем і їжте з чаєм. Приємного апетиту!
  4. Пиріг з волоськими горіхами. За допомогою кухонного комбайна або блендера збийте 120 г масла, 4 ст. л. шоколадного масла, 7 ст. л. цукрового піску, 2 курячих яйця, 55 г пшеничного борошна і 2 ст. л. какао-порошку. Подрібніть 60 г волоських горіхів і додайте їх в тісто. Випікайте отриману масу в розігрітій духовці 45 хвилин. Готовий пиріг рясно посипте цукровою пудрою.

 Кухареві на замітку! Шоколадне масло оптимально підходить для просочення практично всіх солодких пирогів і тістечок з бісквіту.

Автор: Ірина Суниця

Замовити Шоколадне масло

шоколадное масло, какао масло

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner